Dicționar termeni, Pagina 2

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Arome condimentate

Arome condimentate Exista un numar mare de condimente obtinute din diverse surse: seminte, fructe, scoarta, radacini, frunze si flori. Pot fi proaspete sau calde, acre sau dulci. Condimentele de încălzire cel mai frecvent utilizate în parfumerie…

Arțar

Notă lemnoasă dulce care amintește de siropul de arțar. Arțarul (Acer) este o specie de arbori din familia Aceraceae.

Artemisia

O plantă amară, puternic parfumată, cunoscută sub numele de pelin, care dă arome de absint și vermut.

Asafoetida

Amestecul uscat de plantă cunoscut sub numele de ferula are un miros puternic, intens de usturoi și ceapă. Denumirea în latină (Ferula assa-foetida), pe care l-a primit după ce rășinile care curg din rădăcina deteriorată sunt saturate cu un lichid…

Avocado

Miros uleios de legume verzi. Ulei de avocado: este potrivit pentru pielea uscată, foarte sensibilă și obosită. Regenerează, reînnoiește și înmoaie. Hrănește și pumni. Sprijină reînnoirea celulară și regenerarea pielii, catifelează pielea întărită,…

Balsam Peruan

Parfum intens lemnos - conifere aromatice de ambra. Balsamul este produs  de până la 16 m înălțime de arborele Myroxylon, originar din pădurile de munte din America Centrală. Crește în principal în El Salvador, pe așa-numita Coastă a…

Balsam Tolu

Balsamul contine rasina si ulei esential, are o aroma dulce de vanilie, scortisoara si tonuri florale si este folosit in parfumerie si aromaterapie. Balsamul Tolu este fabricat dintr-o rășină care provine din Myroxylon balsamum - un copac care crește…

Bambus

Nota de bambus din parfumuri este lemnoasă, verde, miroase uscat, seamană cu mirosul de hârtie. Bambusul este un tip de iarbă care crește în regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei. Este adesea folosit de maeștri parfumieri în compoziții…

Banană

Notă dulce de fructe tropicale. Banana,  planta de banane, a fost domesticită în Asia de Sud-Est (unde cresc specii botanice de banani)și conform descoperirilor arheologice, s-ar putea să fi fost pe teritoriul actualei Papua Noua Guinee, poate…

Bază

În cele din urmă, fundația parfumului, acestea sunt substanțe lente care se simt mirosuri timp de aproximativ 4 ore.

Bază

În cele din urmă, fundația parfumului, acestea sunt substanțe lente care se simt mirosuri timp de aproximativ 4 ore.

Benzoin

Are o aromă caldă, puternică, balsamică, care se aseamănă puțin cu vanilia.  Benzoina sau rășina de benzoin este obținută din mai multe specii de arbori Styrax. Rășina este obținută ca ulei esențial de culoare aurie, sau se usucă pentru a…

Bergamota

Aroma bergamotei este proaspătă condimentată, citrică, mai dulce. Specii de citrice necomestibile (Bergamota, Citrus bergamia), un hibrid de specii de laraha și lime. Bergamota este un copac veșnic verde, cu foioase, care atrage insectele și are…

Boabe Tonka

Aroma dulce foarte puternică a boabelor de tonka după răzătoare amintește de vanilia condimentată, nuga și migdale. Fasole tonka - boabele tonka (bean) sunt semințe fermentate ale fructelor unui copac înalt, care crește în America Centrală și de Sud.…

Brad

Miros dulce, verde, balsamic, aromat, condimentat. Bradul (Abies) este un gen care cuprinde aproximativ 45–55 de specii de conifere din familia Pinaceae.

Brusture

Arctium lappa sau brusturele mai mare este o plantă tipică pe continentele europene și asiatice.  are efecte antiinflamatorii calmeaza pielea iritata si amelioreaza semnele de imbatranire prematura. Uleiul este presat din rădăcina de…

Bujor

Miros: Notă florală proaspătă, ușor pătrunzătoare, cu subtonuri verzi catifelate Bujorii sunt plante perene, semi-arbuști sau arbuști cu frunze alternante, pinnate sau adânc divizate. Au flori atractive, parfumate. Ele cresc pe toate continentele…

Bumbac

Un parfum pufos, ușor pudrat și confortabil, de puritate. Bumbacul este o substanță fină albă formată din fibre obținute din semințele plantelor aparținând genului Gossypium (bumbac).

Busuioc

Miros proaspăt de plante aromatice, cu tonuri picante. Evocă o atmosferă mediteraneană. Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă aromatică din familia Busuiocului, care se deosebește de plantele similare din aceeași familie prin aroma sa…

Cacao

Miros cald condimentat cu subtonuri de chihlimbar si balsamic. Theobroma cacao este un arbore de cacao, numit după celebrul naturalist suedez al secolului al XVIII-lea - Carl Linnaeus. Theobroma înseamnă literal „hrana zeilor.” Are loc în zona…

Cactus

Notă verde suculentă. Parfumiștii folosesc cactusul, sucurile și floarea acestuia ca ingredient parfumat în producția de parfumuri.

Cafea

În parfumuri, cafeaua are o notă foarte intensă cu tonuri închise prăjite. Potrivit oamenilor de știință, aroma cafelei stimulează creierul.

Caisă

Notă de fructe cu bule cu nuanțe lăptoase și ușor animale. Caisul (Prunus armeniaca) este un arbore din genul extins Prunus.

Calone

Calone este o moleculă sau un ton sintetic de mare care se adaugă parfumurilor ca înlocuitor al extractului natural de alge verzi. Oferă parfumului aerisire,  și seamănă cu un castravete dulce. Se combină cu fructe, plante, iarbă și conferă…

Cappuccino

O notă delicată delicioasă de cafea și acorduri lactonice lăptoase, care este folosită în principal în compozițiile gourmet.

Sus
Convertor
de parfumuri