Dicționar termeni, Pagina 3

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Caprifoi

Aroma caprifoiului este bogată, florală intensă, dulce de miere. Esența de caprifoi este obținută din florile puternic parfumate de Lonicera caprifolium.

Căpșună

Notă dulce de fructe. Căpșunul (Fragaria) este un gen de plante din familia rosaceae. Include aproximativ 20 de specii distribuite în principal în zona temperată a emisferei nordice.

Căpșuni sălbatice

Aroma bogata, dulce, fructata, cu nuante de padure. Căpșunul sau căpșunile sălbatice constă din mici fructe aromate care conțin până la 10% zahăr și miros minunat.

Capul

Capul parfumului este responsabil de prima impresie pe care ne-o va aduce mirosul

Carambolă

Notă de fructe proaspete și acre, cu aromă de citrice și nuanțe verzi. Esentele de flori si fructe sunt folosite in parfumerie. Carambola sau steaua de mare chinezească este fructul arborelui carambola Averrhoa. Fructele proaspete sunt consumate în…

Caramel

Foarte dulce, senzuală, bogată, cremoasă, untos – notă de lapte, care îmbogățește așa-numitele parfumuri „gurmande” și adaugă dulceață compozițiilor florale.

Cărbune de lemn

Cărbunele activ are capacitatea de a absorbi toxinele din piele și din corp. Curăță porii înfundați, albește dinții, compară producția crescută de sebum, are efecte de peeling și are efect antibacterian. Pe lângă produsele cosmetice pentru piele, se…

Cardamom

Uleiul esențial de cardamom plin, intens condimentat și picant, cu o nuanță florală, se obține prin distilarea semințelor de cardamom, dintr-o plantă asemănătoare ghimbirului originară din India. După șofran, cardamomul este unul dintre cele mai…

Cascalone

Notă sintetică de apă dulce cu o notă de fructe.

Casia

Casia are un miros puternic condimentat de scorțișoară. Casia (Cassia) este un gen de plante lemnoase tropicale din familia leguminoaselor. Se găsesc la aproximativ 30 de specii de la tropice din întreaga lume. Planta este cunoscută și sub…

Caşmir

Cașmirul sau lemnul de cașmir are o aromă catifelată care evocă o senzație de atingere cu îmbrăcămintea naturală din casmir. Tonurile de lemn de cașmir conferă parfumului o moliciune, tandrețe și armonie extraordinare. Lemnul de cașmir nu…

Castan

Extractul obținut din semințe are o aromă slabă amară. Amorteaza perfect notele dulci, este folosit in special in parfumurile barbatesti. Castanul de cal (Aesculus hippocastanum) este un copac puternic de foioase. Rodul sunt semințele,…

Castravete

Aroma foarte proaspata, acvatica, verde, care functioneaza foarte bine in parfumuri prin amestecare cu „aldehida de castravete” (2 (E), 6 (Z)). Frunzele violet ale unor soiuri de castraveți adaugă un miros de subtonuri de verde…

Cătină

Cătină în cosmetică: regenerează pielea netezește ridurile ajuta la mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii efect benefic asupra pielii uscate și deshidratate datorită acțiunii sale bactericide ajută la combaterea coșurilor sau…

Caviar

Notă picantă sărată. Caviarul este un fel de mâncare format din ouă de pește, considerată o mare delicatesă în multe țări. Caviarul se numește icre de pește sau ouă. Acestea se păstrează în sare, a cărei cantitate nu trebuie să depășească 7% pentru…

Ceai alb

Aroma ceaiului alb este moale, proaspătă și curată. Este una dintre cele mai elegante arome dintre parfumuri.

Ceai verde

Aroma ceaiului verde este răcoritoare și are o nuanță ușoară de plante.

Ceară Candelilla

Ceară naturală, care este obținută din frunzele plantei Euphorbia cerifera. În produsele cosmetice, acționează ca emulgator (leagă substanțele între ele) și stabilizator (stabilizează emulsiile), creează un strat protector asupra pielii împotriva…

Ceară de albine

Miros de chihlimbar bogat și aromat, cu un subton intens de miere. Ceara de albine este un produs metabolic al albinelor. Este folosit ca ingredient in cosmetica naturala, este folosit si in parfumerie.

Cedru

Uleiul esențial obținut prin distilarea din lemn de cedru are o aromă dulce de lungă durată, cu un subton distinct lemnos. Este folosit în principal ca bază pentru parfumurile bărbătești. Cedru (Cedrus) este un gen de conifere de munte cu viață…

Centella asiatica

Centella asiatica este o plantă perenă mică, de mlaștină, cu un rizom târâtor care crește până la 2 m lungime. În cosmetică: este antiinflamator, reduce riscul de celulită, încetinește îmbătrânirea pielii, îmbunătățește elasticitatea pielii și…

Cetonă de pepene verde

Cetona de pepene verde este o pudră albă cu un miros proaspăt de mare. Este folosit pentru a crea tonuri marine de apă dulce în uleiurile parfumate pentru multe aplicații, cum ar fi parfumurile delicate, săpunurile și gelurile de duș. A fost folosit…

Cimbru

Cimbrul are un miros distinctiv și bogat din plante. În cosmetică: Extractul din flori și frunze de cimbru are efecte antimicrobiene, dezinfectante și antioxidante. Este folosit pentru spălarea și curățarea rănilor și proceselor inflamatorii.…

Ciocolată

Notă gourmet delicioasă și bogată, mai degrabă amară decât dulce.

Ciocolată albă

Notă de ciocolată dulce și mai puțin amară, cu subtonuri cremoase, lăptoase.

Sus
Convertor
de parfumuri